sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Hillan&Heron ripulijuomaNyt kun Hilla taas sairastaa, tuli mieleen meillä käytännössä toimivaksi todettu ripulijuoma. Tämä on uponnut, vaikka mikään muu neste ei ole maittanut, eikä tätä olla oksennettu läheskään samalla volyymilla kuin esim. piimää. Taattu nestehukan torjuja, ainakin meidän koirille!

Hillan&Heron ripulijuoma
  • Kalkkunanlihaa, meillä käytetään NEU:n pakastettua ja puristettua lihaa.
  • Riisiä
  • Paljon vettä
  • Canikuria
Keitä runsaassa vedessä kalkkunaa ja riisiä, meillä riisi on 20 min keittoajalla. Isoon kattilaan runsaasti vettä, riisit ja lihat, jonka jälkeen jätän kuumenemaan ja kiehumaan välillä sekoittaen. Kun seos on kiehunut 25min, otan levyn pois päältä ja jätän puuron kannen alle muhimaan tunniksi. Näin riisi imee vielä enemmän vettä itseensä. Kalkkunanliha on vähärasvaista ja helposti sulavaa, joten suosin sitä. Neu:n kalkkuna"laatan" liha hajoaa keitettäessä hötöksi, joten on omiaan tähän puuroon.

Kuumasta seoksesta otetaan kippoon lientä + hiukan sattumia, lisätään kylmää vettä ja Canikuria -> eikun ääntä kohden. Haalea seos pysyy sisässä kylmää paremmin, ja liemi  on tuntunut myös maistuvan koirille hyvin! Annan aluksi pieniä annoksia ja usein, jonka jälkeen kasvatan nestemäärää.

Jos koira ei pidä Canikurin mausta, voi sen tyrkätä naamaan ihan sellaisenaan.

2 kommenttia:

  1. Pitääkin ottaa ohje ylös pahojen päivien varalle (:

    http://tiudenblogi.blogspot.com/

    VastaaPoista