maanantai 1. elokuuta 2011

Sienikoiria

Sienikoira #1
Minulla on kaksi innokasta sienikoiraa. Sienikoirieni ominaisuuksiin kuuluu mm.seuraavia ihastuttavia piirteitä:

 1. Sienikoira on aina innolla mukana sienestämässä. Se lähtee innokkaana mukaan säässä kuin säässä, toisin kuin siippasi, joka keksii moninaisia tekosyitä kotiinjäämiselle.
 2. Sienikoira ei löydä sieniä, mutta se talloo erehtymättömästi muusiksi ne, jotka sinä löydät.
 3. Sienikoirasta ei ole sienestämisessä niin minkäänlaista apua. Sienikoira korkeintaan toimii varoittimena jos joku muu eksyy apajillesi. TätäKÄÄN virkaa se ei toimita kunnolla, jos maastossa on muita mielenkiintoisia asioita, mm. jäniksen tuoreet jäljet.
 4. Kun kyykistyt poimiaksesi vihdoin itse löytämäsi sienet, tulee sienikoira jakamaan apajan, talloo sienet alleen, tunkee kylmän nenän paidan alle ja kaataa kipposi. Kyllä naurattaa.
 5. Urospuolinen sienikoira todennäköisesti kusaisee sienillesi, ennenkuin ehdit niitä kiiruhtaa poimimaan ja pelastamaan suihkun alta.
Lopputulema:

Sienikoira on parhaimmillaan kotisohvalla nukkumassa, kun sinä sienestät. Yksin.


Sienikoira #2

Köyhä saalis..

3 kommenttia:

 1. Hih, hauskat sienikoirat sulla:D

  VastaaPoista
 2. Meillä on myös yksi samanlainen sienikoira :)
  Meillä vaan siippa käy sienessä ja mä jään kotiin... Siippa on myös vakaasti päättänyt, että se opettaa Nalan etsimään kanttarellejä... Sitä päivää odotellessa... :D

  VastaaPoista
 3. Meillä koirat ei kyllä kiinnostu kanttarelleista hajullisesti ollenkaan, mutta korissa olevia pitää käydä aina kuolaamassa ja nenällä kokeilemassa, että joskos nämä olisi muuttunut hyvänhajuisiksi ja makuisiksi ;) Eli ei ehkä kanttarellikoiriksi olisi meidän "sienikoirista"..

  VastaaPoista