Me, eli ryhmärämä

Minä

.

Olen Nea, 27-vuotias koiraharrastaja , jonka nykyinen asuinpaikka löytyy Tuuloksesta (eli maalta). Aiempaa koirakokemusta on saksanpaimenkoirista, syrjähypyn Rhodesialaisiin tein toukokuussa 2009. Hetkeäkään en ole katunut!

Varsinaista koiraharrastuskokemusta minulla ei ennen ensimmäistä rhodea ollut. Hillan kanssa kolusimme tokokursseja ja rallytokoja + Heron kanssa näyttelykurssin, pentutokoa ja näyttelyitä...

Ja siitä se ajatus sitten lähti;)
Yhteystiedot: nea.koivikko@gmail.com

Karvaiset blogijulkkikset:
Fanny, FI MVA, HeJW-12 Kizimbi Ukamilifu

Numan ikävien tapahtumien seurauksena ja kasvattaja Ursulan uskomattoman ihanuuden ansiosta meille muutti lokakuussa 2013 Fanny, eli Kizimbi Ukamilifu. Fanny on iloinen, leikkisä ja kaunis nuori koira, joka ottaa kaiken elämässä eteen tulevan vastaan varsin avoimin mielin. Fanny käy satunnaisesti näyttelyissä ja vähän useammin maastojuoksukisoissa. Muuten se viettää rentoa Suuren Metsästäjän elämää täällä maaseudun rauhassa.

Fanny pyöräytti kesällä 2014 hienon pentueen savannin lapsia, eli Kizimbi Savana -pennut.


Enemmän Fannysta ja tuloksista löytyy täältä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI17043/12&R=


Fanny, Kizimbi Ukamilifu. Kuvaaja (c) Nina Lindqvist
Hero, FI MVA, MH, Mahiri Retta's Funtastic Boy

Saako rakkaasta "lapsesta" sanoa, että se oli vähän niinkuin vahinko? Sitä Heron tupsahdus meille nimittäin oli. Olin jo pitkään haaveillut toisesta rhodesta, mutta aina järki voitti tunteet; kauhea pentuaika, toinen iso ja ahne suu ruokittava, tuplahuoli, tuplatyö. Olin jopa hetkeä aiemmin tyytyväisenä todennut, että "onneksi olen saanut pidettyä järjen päässä, enkä ottanut sitä Jennyn pentua vaikka mieli tekii"
Hah sanon minä! Tunteet vei ja vihelsi mennessään, ja (pitkään harkitusta) hetken mielijohteesta meille varattiin Hero, Mahiri Retta's Funtastic boy, syntynyt 13.8.2010.

Hero on kaikkea mitä odotin ja tuplasti enemmän.
Heron kanssa harrastusmielessä pääpaino on näyttelyissä, mutta ei-kisatasolla harrastellaan tokoa ja mejää.

Hero on luonnekuvattu täydellinen ilopilleri-herrasmies, jonka kanssa on koettu ja nähty yhtä sun toista. Elämäni koira!
Hero 2 years. (c) Riikka Jäntti

Muistoissamme, in memoriam:

 

Numa, Kizimbi Tajiri   
1.8.2013-14.10.2013
Pieni Numani nukkui pois 14.10 sairauden seurauksena. Tapahtumasta voit lukea täältä 
 
Numa, Kizimbi Tajiri muutti meille perjantaina 20.9. Numa on ensimmäinen tarkkaan harkitusta yhdistelmästä hankittu rhodesiankoirani. Hilla tuli vuoden ikäisenä ja Hero aika yllättäen, joten Numa on ainoa jota olen kytännyt jo ennen syntymää ;-) Numan äiti on C.I.B FI MVA LV MVA EE MVA RO MVA Ikimba Damyanti "Myy" ja isä C.I.B AT MVA BG MVA MK MVA MD MVA RS MVA ME MVA HR MVA Chivas Ayaba "Chivas". Odotan tältä pennulta paljon - ennen kaikkea luonteen ja rakenteen puolesta. Näyttelyissä olisi toive päästä käymään, sekä aloittaa Numan kanssa toko, PK lajit ja kokeilla agilityä. Numa on pentutestinsä puolesta mahdollisesti kehittymässä erittäin hyväksi harrastuskoiraksi, joten toivottavasti pääsemme kiinni lajeihin :)

Numa on alati iloinen hännänvispaaja, jolta ei yksikään tilaisuus syödä jää käyttämättä.

Numa koiranetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI44539/13&R=146

 Hilla, Mbwasimba Mbwajike Azima, 22.3.2008-3.7.2013
Hilla nukkui pois 3.7.2013. Tapahtumien kulun voi lukea täältä.


Hilla on ensimmäinen Rhodesiankoirani. Hilla saapui meille vuoden ikäisenä muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Hilla otti paljon ensimmäisen vuoden aikana, mikään ei tullut ilmaiseksi. Kun yhteinen sävel löytyi, on elo ollut hyvinkin leppoisaa tämän mukavuutta rakastavan sohvanvaltaajan kanssa.
Hilla 4 years (c) Riikka Jäntti


Hilla rrrakastaa tokoa, sen intoa ei pysty sanoin kuvailemaan. Hilla on myöskin suhteellisen hankala luonne, joten välillä onnistuu kaikki, välillä ei mikään yhtään koskaan. Hilla on varsinainen persoona; Sano kerran pahasti, ja tämä normaalisti äärettömän ahne koira sylkee antamasi nakin pois halveksuvan katseen saattelemana. Hilla on hieman varautunut, eikä läheskään niin avoin ja ystävällinen kuin Hero. Hillalla on omat kujeensa ja kotkotuksensa, mutta perhettään kohtaan se on rakastava isolla ärrällä.
Hillan kanssa näyttelyihin emme ole menneet, koska
Hilla ei luonteensa puolesta siihen sovellu kovinkaan hyvin. Vieraisiin äärimmäisen epäluuloisesti suhtautuvaa koiraa en vie stressaamaan vieraiden käsittelyyn, joten Hilla saa keskittyä siihen mitä se mieluiten tekee:  pupujen jahtaamiseen, tokoiluun ja köllöttelyyn.

Hillan virallinen nimi on Mbwasimba Mbwajike Azima, syntynyt 22.3.2008Ei kommentteja:

Lähetä kommentti