sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Taantuman kourissa

Ja nyt ei puhuta EU:n taloustilanteesta, vaan uhmaikäisestä tollosta nimeltä Hero.

Meillä oli hihnakävely jokseenkin hallussa taas kevään taisteluiden jälkeen: koirat kävelivät hihnat löysällä vasemmalla puolella tien laitaa. Mihinkään ei pahemmin poukkoiltu, ei sekoiltu tai kiskottu. Ohituksetkin alkoi nakin avulla olla jokseenkin hallussa.

Sitten se iski taas. Uhmaikä numero...5?

Miksei ne ikinä taannu tähän vaiheeseen?


Rhodesiankoirat kehittyvät henkisesti aikuisiksi hitaasti ja niillä on useita ns. uhmaikiä/murkkukausia. Tämä vaihe ei siis tullut missään määrin yllätyksenä, mutta ei sitä järin odotettukaan.
Hero on tällä hetkellä sitä mieltä, että remmilenkillä voi:

  • Kävellä ihan missä huvittaa, edessä, takana, sivulla (molemmilla)
  • Poukkoilla hajujen perässä tien laidasta laitaan
  • Kiskoa taluttajaa minne haluaa, jos siellä on hyvä haju. Esim. ottamalla oikein yllättäen hyvän spurtin puuta kohti 42kg massalla, saa emännän kivasti nykäistyä yllätystä hyväksikäyttäen mukaansa.
  • Haistella niin pitkään kuin haluaa komennuksista, karjumisesta tai hihnan nykimisestä huolimatta. Ennätyksemme on 30 metrin matka "rhoderaahausta", eli minä raahaan hajun perään unelmoivaa koiraa, joka on takapuoli minuun ja menosuuntaan päin, jarruttaa kaikilla tassuilla ja mussuttaa suullaan kun ihanan tytön tuoksu tuntuu vielä nenässä. 30 metriä on pitkä matka, voin kertoa sen.
  • Innostua vastaantulijoista niin, että sinkoillaan sinne tänne pää viidentenä jalkana, mölistään, ulistaan ja yritetään kaikin keinoin päästä tervehtimään tätä hurmaavaa tuttavuutta. Jos kyseessä on uros, voi sille uhmakkaasti pöristä hiukan ja esittää kulmakunnan kingiä.
Aamulenkkimme olivat aiemmin ajallisesti lyhyempiä, mutta matkallisesti pitkiä. Nyt ne ovat ajallisesti pitkiä ja matka on lyhyt. Me emme yksinkertaisesti saata päästä kuin korttelin ympäri, sillä ajoittain kymmenen metrin matkalla pysähdyn kymmenen kertaa, odottelen Heron kuulolle saamista ja taistelen kuristamishalua vastaan. Töihinkin pitäisi ehtiä..

Ällös huoli, ei se minua oikeasti murhaa.


Kaiken huipuksi yleensä niin hyvinkäyttäytyvä Hilla-rouvakin intootuu nuoren raggarin sikailusta, ja pian onkin kaksi apinaa jojoamassa narun päässä kuka minnekkin. Yhtä juhlaa tämä koirien omistaminen!

Eilen käveltiin illalla Valintataloon pikakauppareissulle ja otettiin koirat mukaan (virhe!). Kauppaan kävellään hyvin tiiviisti asutetun alueen läpi ja iltalenkkien prime time aikaan koiria oli joka paikassa. Olin laittanut koirille kuonopannat varmuuden vuoksi ja Herohan otti kuono(ällö)pannastaan kaiken irti. Narussa olikin varsinainen villivarsa, joka heittelehti miten sattui, käveli kahdella jalalla ja ulisi kuin mielipuoli. Oikein rentouttava iltalenkki siis kaikin puolin.

Nyt vaan lehmän hermoja, murhanhimon hillitsemistä ja treeeeniä! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti