torstai 13. maaliskuuta 2014

Maastojuoksua ja maastossa juoksua

Kevät on vallaton ja niin edespäin ja..

Kevät on iskenyt Tuulokseenkin kohisten ja meno on ollut sen mukaista. Lyhentyneet työpäivät ja lisääntynyt aurinko ovat tehneet tehtävänsä ja lenkkien keskimääräinen pituus huitelee kuuden kilometrin tuntumassa. Parhautta! Edelleen olen jokseenkin uskollisesti pitänyt sportstrackeria päällä, ja lenkit liikkuvat siinä 7,6 kilometrin ja viiden kilometrin välimaastossa. Nautin aivan sanomattoman paljon, se varmaan paistaa vähintään kilometrin päähän :) Koirat viilettävät vapaana jäniksen jälkien perässä, hyppivät mättäältä mättäälle ja kirmaavat metsäteitä niin, että jalat tuskin osuvat maahan. Voiko koirallisen ihmisen elämä olla parempaa?

Jännitystäkin tämä maalaiselämä on tuonut. Yhdellä lenkillä Heron jo ollessa kiinni Fanny otti aivan valtavat kierrokset ja töhötti miljoonaa nenä maassa edestakaisin. Sain napattua sen kiinni ja syykin selvisi: polulla mudassa oli aivan uunituore hirvenjälki!

Hirveä mä en todellakaan metsästä, hus pois!

Seuraavat rytmihäiriöt saatiin hirveä seuraavalla viikolla. Metsässä likimain sulaneessa hangessa oli valtaaaaavan suuret harvat tassunjäljet, joiden päässä oli revitty kanto. Jep, huomenta sinullekin nalle. Tästä jälkien kohtaamisesta lähtien olenkin sitten lauleskellut mennessäni syvemmälle metsään. Lauluni pitää kyllä kaikki eläväiset loitolla. Onneksi omat koirat pysyvät suhteellisen lähellä. Lienee namipalkan ansiota?

Ilmat ovat hellineet meitä koirallisia ja koirat ovat saaneet kohottaa kuntoaan metsässä kirmaamalla. Kuntoa tarvittiinkin, sillä Fanny osallistui Borzoiklubin järjestämiin perinteisiin Talvimaastoihin, eli maastojuoksukisoihin Padasjoella lauantaina 8.3. Maastokisat olivat Fannyn ensimmäinen kilpailu, joten en oikein tiennyt mitä odottaa. Odotukset ja odottamattomuudet palkittiin kuitenkin ruhtinaallisesti, kun tyttö kipitti alkuerissä pisteet 206 ja finaalissa pisteet 230! Lopullinen sijoitus oli kolmas, yhteispisteillä 436. Upeaa! Fanny juoksi hyvällä tekniikalla ja innokkaasti, ja kuntokin riitti. Ainoastaan finaalin viimeisessä ylämäessä vauhti hiukan hiipui, mutta se ei paljon haittaa niin hienon ensijuoksun jälkeen.

Muuten elämämme lähinnä pyörii metsälenkkien, hevosenkakansyönnin (koirat) ja maalaiselämästä nautiskelun merkeissä :)

Fanny kevätmetsässä

Maastojen tulokset. Fanny on siis Kizimbi Ukamilifu, vanhat omistajatiedot edelleen näköjään vinttariliitolla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti