perjantai 10. joulukuuta 2010

Ei mennyt niinkuin Strömsössä

Juu ei mennyt ihan Strömsö-tyylillä tämä Hillan leikkaus. Tai no leikkaus itsessään varmaan ok, mutta tämä toipuminen on aika kamalaa.. Yö meni huonosti: Alkuyö 22-> Hilla vinkui tauotta. Välillä kovempaa vinkunaa, välillä hiljaista valitusta. Se läähätti pahaa oloaan ja tärisi, vaikka se oli topattu vällyihin ettei ruumiinlämpö laske liikaa.
Se oli levoton ja pelkäsi päässään olevaa tötsää, eikä tilannetta helpottanut se, että tötsä tietenkin kolisi kaikkeen mahdolliseen kun Hilla vaihtoi asentoa tai muuten sätkähteli. Klo 01:30 päätin eläinlääkärin ohjeen vastaisesti antaa Hillalle puolikkaan annoksen aamuksi varatusta kipulääkesatsista, ja -luojan kiitos- sen turvin nukuttiin sitten noin 03-06 välinen aika.

Yöllä vaihdoin kertaalleen paikkaakin ja kokeilin nukkua Hillan vieressä, mutta se oli niin sekaisin että tuntui vaan ahdistuvan siitä enemmän. Se kävi itse pissalla yöllä ulkona, joten sen verran nuppi toimi. Aamulla sitten olo olikin jo paremman oloinen, ei hyvä kuitenkaan. Hilla joi vähän vettä, ja oksensi sitten kaiken. Se oksensi vielä pari kertaa eri matoille (...), ja kovasti läähätteli huonoa oloa. Vesi tai ruoka ei maistunut.

Soitin heti klo 08 Hillan leikanneelle eläinlääkärille, ja sain ohjeeksi seurailla oloa ja ottaa iltapäivästä yhteyttä jos ei ala ruoka (ja lääkkeet) pysyä sisällä. Tärinät, läähätykset yms. kuulemma vielä "normaaleja", vaikka leikkauksesta oli kulunut jo niin kauan (aamuun mennessä leikkauksesta 18 tuntia). Touhuilin sitten aamulla omiani Heron kanssa, ja Hilla lepäili matolla ja kävi välillä pissalla. Olo oli selvästi epämukava, mutta ei kovin kivulias. Annoin sitten noin 09 aikaan Hillalle loput tämän päivän kipulääkkeestä, ja sitten mentiin koko popoo takaisin nukkumaan.Herättiin noin klo 11 ja Hilla oli jo selvästi paremman oloinen, vaikkakin aika surkea. Se vähän heilautti häntää, joi hiukan ja söi muutaman ruokalusikallisen riisi-jauhelihasekoitusta. Paha olo jatkui, mutta pysyi ruoka sisällä. Päivä on mennyt Hillan osalta nukkuessa peiton alla. Tötteröä en sillä pidä kun voin itse sitä vahtia, eikä se ole missään määrin kiinnostunut haavasta. Illalla pitäisi irroittaa haavalappu ja suihkutella haavaa...wish me luck!

Hero on yrittänyt kaikin keinoin olla huolehtiva pikkuveli, mutta olen joutunut hätistelemään sen huolehtimaan muualle. Se haluaisi hirveästi olla ihan Hillan vieressä, ja ainakin piiikkuisen tassulla läppäistä pepulle, jos ei muuta... Hilla on aika ahdistunut näistä lähentelyistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti