tiistai 1. marraskuuta 2011

Korvan teippaaminen

Monilla luppakorvilla on vaivana aukeavat korvanlehdet, aukesivat ne sitten itsestään tai tapaturmaisesti. Yhteistä molemmille vammoille on se, että paraneminen on tuskallisen hidas operaatio, jota ei auta päätään ravisteleva ja verta kaikkialle näin vihmova luppakorvainen karvakorva.

Herolla on ollut nyt pitkään korva auki, vaikka se on parantunutkin jo monta kertaa tässä välissä. Aina kun korva näyttää hyvältä, minä optimistisena poistan paketin liian aikaisin. Kun tähän lisätään alati lenkkejä piristävä tihkusade, ravistelee koira päätään kahta kauheammin, ja emäntä pyyhkii naamaltaan veriroiskeita. Jos jonkinlaista pakettia olen kokeillut, mutta kaikista parhaimmaksi ja hyvin pysyväksi on todettu erkkateippi-sukkahousu-kangaspala yhdistelmä. Todella ammattimaisen kuuloinen viristelmä, ei voi kieltää.

Erkkateippi valikoitui aluksi vahingossa, koska se oli ainoa käsillä oleva teippi, mutta se onkin käyttöominaisuuksiltaan hommaan aivan loistavaa! Sopivan tahmeaa, jotta tarraa karvaan kiinni, mutta myös irtoaa ilman sirkkeliä. Erkkateippi on siis jääkiekkomailan lapaan laitettavaa teippiä.

Ja nyt paintin ihmeelliseen maailmaan, olen nimittäin iloksenne askarrellut paskarrellut kuvia aiheesta!

Tadaa! Hienoa eikö ;) Itse olen kangaspalan tosiaan leikannut vanhan hupparin resorista, jolloin saa jo valmiiksi taitteella olevan palan, joka istuu hyvin korvaan. Paketti suojaa korvaa ravistelun iskuilta, sekä kosteudelta jossakin määrin. Paketti ei todellakaan kauneudellaan loista, mutta ajaa asiansa hyvin.

EDIT: Aiheesta olen tehnyt uudemmat ja paremmat ohjeet:
uusi ohje


Tässä vielä Heron paketista kuva

2 kommenttia:

  1. Korvapussi! hei ihan loistavaa :) tuonne siis aiemmin minä, sama tyyppi jo kommentoinkin... Tätä täytyykin kokeilla niin päästään koirapuistoon taas leikkimään! Pipo ei siellä vauhdissa pysy vaikka muuten lenkillä se pysyykin hyvin..
    meillä tosiaan korvasta sen verran iso pala pois, että kun korvan keskellä menee se iso suoni - on se jo siellä asti.. plääh. antibiootti + antibioottirasva + kipulääke-kuuri päällä ja nyt viikko ell-reissusta.
    pitäiski herätellä oma vanha blogi henkiin nii pääsis avautuun tästä korvanlehti-rumbasta enempi kanssakärsijöille :D ... (ja niille jotka hihkuu "ihana pipo sun koiralla, ostin omallekki ku se on nii söpö...")

    VastaaPoista
  2. Ai ai ai, kuulostaa kauhealta! :( Tsemppiä korvahaavojen kanssa painimiseen, ei ole mitään mukavaa puuhaa...

    VastaaPoista