tiistai 10. heinäkuuta 2012

Sadetakkeja

Aiemmin kirjoittelinkin koirien takeista koiramainen muotishow-tekstissä, mutta nyt voisi olla paikallaan esitellä tälle kesälle varsin sopivat vetimet, eli uudet sadetakit.
Sadesää ei suostunut esiintymään aidon oloisena taustaefektinä kuvissa, joten joudumme tyytymään auringonpaisteeseen.

RUKKA, sadetakki.



Malli alkoi kapinoimaan

Leikitään, että kukaan ei huomaa noita kuihtuneita kukkia

Takin esittelijä tärkeänä

Hillalle ostin Rukan keltaisen uutuustakin monttumestaruuksista, joissa sattui sopivasti olemaan Mustin ja Mirrin kojussa takkeja alehintaan. Takki on hauskannäköinen, joskin huppu nyt on jokseenkin turha kapinen koiran takissa. Suojaa se sentään hiukan niskaa, mutta korkeampi kaulus olisi ajanut saman asian.

Koko: Hillalla 65, Herolla pitäisi olla isompi.  Hillalle 65 on justiinsa passeli (ellei peräti aavistuksen nafti), koko 70 ei luultavasti olisi kovinkaan iso.
Hinta: ovh. n. 49,90

Plussat: Ulkonäkö pirteä, puettavuus hyvä, suojaa mahaa roiskeilta ja pysyy hyvin päällä. Sisäkankaana on verkkokangas, joten hengittää hieman eikä pyöri vallattomasti päällä.

Miinukset: Kangas on ohutta, eli ei kestä repimistä tai retuuttamista. Mahakappaleen tarrakiinnitys ei ole se kaikista toimivin kovassa menossa, mutta remmilenkeillä pysyy hyvin. Huppu on hauska yksityiskohta, mutta käytännön funktiota sillä ei ole.


HURTTA LIFEGUARD



Sivusta

Edestä virityksen kanssa. Kukaan ei taaskaan huomaa tuota kuollutta kukanraatoa, eihän.

Olen jo pitkään hinkunut Hurtan Lifeguard-takkia kuvien perusteella, sillä värit näyttivät herkullisilta, heijastimet pätevilta ja kangas jämäkältä. Todellisuudessa takki on varsin ohutta ja lerppua kangasta, eli kuvista saamani mielikuva jämäkästä ja hieman kovasta kankaasta ei pitänyt paikkaansa. Heijastus ja huomio-ominaisuudet ovat takissa kyllä paikallaan, sitä ei voi kiistää. Kaulakappale suojaa hyvin niskaa ja takki suojaa reidet pitkältä matkalta. Todellisuudessa olen kuitenkin joutunut (anopin avustuksella, itselleni ei ole käsityön lahjoja suotu) fiksailemaan takkia jonkin verran, jotta siitä saatiin toimiva. Kokonaisuudessaan takkia kuvaa yksi sana: pettymys.

Koko: Herolla 70
Hinta: ovh. n. 59.90e

Plussat: Takki suojaa hyvin koiran, sillä kangasta ei ole säästelty ja niin reidet kuin lavatkin ovat suojassa. Heijastimet ja huomioväri pitävät näkyvyydestä huolen. Niska on suojassa kunnon niskakappaleen alla.

Miinukset: Mistähän sitä aloittaisi.. Tarrat. Kuka olettaa, että suuren koiran matkassa pysyy mukana mikään, mikä kiinnitetään vain tarroilla? Lifeguardin takki kiinnitetään edestä vain (!) tarrakiinnityksellä. Asia on ratkaistu meillä niin, että anoppi ompeli rinnan kohdalle joustavasta kankaasta jatkopalan, joten nyt takki on pään yli pujotettavaa mallia. Nyt takki pysyy kiinni ja etuosa joustaa jonkin verran. Mainittakoon myös, että tarrakiinnitteinen etuosa on varsin ahdas näinkin isorintakehäiselle koiralle, joten jousto ja jatkopala olivat tarpeen.
Mahavyön jujusta en ole vieläkään päässyt ihan perille. Mielestäni vanhoissa Hurtan takeissa ja ei storm-malleissa oleva solkikiinnitys on paljon parempi. Tässä siis tarralla kiinnitettävä vyö, joka kuitenkin pysyy kiinni hyvin. Sen kanssa säätäminen on vain hieman hölmöä, eikä ulkonäkökään ole mistään kotoisin (kapea vyö, jossa miten tahansa viriteltynä musta tarraosa jää hieman näkyviin). Vyö ei myöskään ole kiinni takissa, joten se on meinannut useammankin kerran jäädä lojumaan milloin mihinkin.
Jalkalenksuihin jouduin tekemään solmut (tämän osasin itse ;) ), sillä ne roikkuivat aivan valtoimenaan.
Kangas on löysää ja takin yleisilme ei vastaa kuvissa olevaa laadukkaan ja jämäkän oloista takkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti