keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Me jäädytähän tänne

Vantaalla pakkanen paukkuu ja lunta on ainakin 30cm, parhaimmissa paikoissa reilusti ylikin. Parina myrskyiltana tuntui, että tuuli puhaltaa tukan päästä ja tuhatta ja sataa kiitävät pienet lumikiteet tekevät ihon syväkuorinnan iltalenkin yhteydessä. Silmät vuotaa, räkä roikkuu poskella ja sormista katoaa tunto. Talvi tuli, mahtavaa!

Koirat ovat olleet asiasta montaa mieltä: Herolla kylmä, kumpikaan ei halua mennä köntsälle hankeen (Hilla ratkaisi asian niin, että kesken kaiken kyykistyy kävelytielle, toimittaa asiansa ja matka jatkuu.. Hero sen sijaan surkeana pyörii ympyrää hangessa, valittaa välillä ääneen ja taas etsii sitä opitmaalista kyykkäysmestaa), Hilla pääsee jäniksenjälkibongaamaan (aamulenkillä vastasataneessa lumessa olevat jäniksenjäljet on Hillan mielestä ihan huippujuttu! Se seuraa niitä kävellen jälkien päällä ja seuraten niitä tiivisti näöllä. Se ei siis kulje nenä maassa, vaan niska oikein nakilla ja katse tiiviisti jäljissä. Siinä vaiheessa kun jälki loppuu, kelpaa vaikka ihmisen tai toisen koirankin jäljen. Jälkiaddikti!), toppatakkien esiinkaivaminen saa molempien koirien naaman venähtämään (siellä ei ole vieläkään kesä!), mutta muuten äkilliseen ilmanalan vaihdokseen on suhtauduttu kohtuullisen suopeasti.

Tilasin koirille Weatherbeetan toppamanttelit vanhojen Hurttien ja Pomppien kaveriksi, jotta on lisää yhdistelyvaihtoehtoa eri keleille.Tämä takki siis kyseessä: http://www.teivonravijaratsastus.fi/fi/Koirat/Loimet++takit/38/Weatherbeeta+Kennel+koirantakki+teddyvuorella/577

Kuva: http://www.teivonravijaratsastus.fi/fi/Koirat/Loimet++takit/38/Weatherbeeta+Kennel+koirantakki+teddyvuorella/577

Takit ovat oikein näppärät, joskin heijastimet puuttuvat. Molemmilla on koko 70. Hillalle 70 on inasen liian iso ja Herolle koko 70 on sopiva, joskin koko 75 olisi ollut optimaalinen. Kokoa 75 vaan ei ole, joten kyllä tämä 70 sopii Herolle oikein hyvin, sillä 80 olisi ollut jo valtava.

Kevään suunnitelmia ei vielä ole mietitty lainkaan. Näyttelyitä olisi toki kevättalvella jonkin verran, jotakin voisi taas alkaa harrastaakin ja ja ja.. Kun nyt selviäisi tästä pimeimmästä ajasta, niin olisi taas puhtia ja intoa alkaa suunnittelemaan ja toteuttamaan jotakin muutakin, kuin tätä perusarkea. Meillä nyt pimeimpään aikaan perusarki koirien kannalta on jokseenkin tylsää: aamulla 25min remmilenkki, iltapäivällä tunnin remmilenkki ja kotona puuhapallot ja illalla 20min lenkki. Irti en voi koiria päästää, sillä ennestäänkin hieman kyseenalaiset irtipitopaikat sulkeutuvat pimeällä kokonaan pois valikoimasta. Onneksi Ressun kanssa pääsee kerran-pari viikossa riehumaan vanhempieni pihaan ja melkein joka toinen viikonloppu ollaankin maalla natiskelemassa maalaistunnelmasta.

Tule pian kevät ja valoisa aika. Pitkät lenkit, vapaana juoksevat koirat ja auringonpaiste!
ps. puput: pysykää poissa.

Heron kuvat tulivat Kennelliitosta takaisin tuloksella A/A ja 0/0! Mahtavaa!:)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti