sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Se hemmetin kalsiumoksalaatti

Piti kirjoitella viikonlopun riemukkaista vesileikeistä, riehutreffeistä ja muusta mukavasta, mutta tämä sunnuntai olikin sitten sitä luokkaa, että mieli laahaakin vähän muissa tunnelmissa.

Lauantaiyönä Hilla oli hiukan levoton ja käytin sen pissalla yöllä kertaalleen. Illalla olin ollut huomaavinani jotakin pientä outoutta sen käytöksessä, mutta en sitten kiinnittänyt asiaan niin suurta huomiota. Hilla myös kävi juomassa yöllä, mutta ajattelin sillä olevan jano edellisenä päivänä rohmutuista lihapullista ja puruluista johtuen. Aamusta alkoikin sitten juo-pissaa-juo-pissaa rumba, eli Hilla olisi juonut koko saavillisen vettä kerrallaan jos olisi saanut, ja pissaakin sitten tuli sen mukaisesti toisesta päästä samaan tahtiin. En jäänyt tilannetta sitten sen enempää ihmettelemään, vaan soitin Vethausiin ja lähdimme sitten päivystykseen jonottamaan.

Miksi koirat aina sairastuvat välillä pe 16:00 - ma 08:00?

Pissanäyte tutkittiin ja todettiin rakossa olevan tulehdus päällä, mutta virtsassa oli myös kalsiumoksalaattikiteitä, jotka eivät olekaan ihan normaaliesiintymä tulehduksen yhteydessä. Ne eivät ole hyvä juttu, sillä niiden olemassaolo saattaa kieliä virtsakivistä tai muusta häikästä, eli todennäköisesti kyseessä ei ole pelkkä tulehdus.

Huokaus..

Saimme mukaan antibiootit (oikea hevoskuuri) ja kipulääkettä + käskyn jatkotutkimuksiin. Nyt sitten tiistaina menemme ultraan, röntgeniin ja verikokeisiin selvittämään, että mistä kyseiset kiteet ovat pissaan joutuneet..

Toivotaan parasta!

Jotta nyt ei ihan menisi masennuksen matalamielisyydeksi, niin laitetaan nyt vähän niitä Heron pulikointikuviakin:

Iiris the crocsivahti torkahti työnsä äärelle

Tämä pöpipää taas ei todellakaan torkkunut

Kohti auringonlaskua

Mustista ja Mirristä hain Herolle isomman kevythäkin. Kerrankin on tilaa tarpeeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti