tiistai 8. heinäkuuta 2014

Apua apua, pennut sulaa!

Jos jotakin toivoin niin sitä, että Fannyn loppuraskauteen ei osu helteitä. Niin iloinen asia kuin viimeinkin lämpenevä keli onkin, tuo se kahden koiran kokoiselle Fannylle aika tukalan olon tullessaan. Koska talomme ei ole suuren suuri ja ilmalämpöpumppuun korvamerkityt varat jouduttiin upottamaan johonkin akuutimpaan korjauskohteeseen, on iltaisin päivän porotuksen jälkeen sisällä 25,5 astetta lämmintä. Illan viileyden tuulettelu saa asteet tippumaan 24'c tienoille ja talon täyteen hyttysiä.

Aamulenkillä Fanny jaksaa ravata vielä ihan kohtuullisesti, silloin teenkin yleensä noin 2km lenkin. Päivällä lenkin virkaa ajaa muutaman sadan metrin kävelyraahustuslenkki kakkimistarkoituksessa ja illalla voidaan taas kävelläraahustaa puolisen kilometriä. Iltapäivällä koirilla on vapaa pääsy pihalle, mutta kuumimpaan aikaan koirat makaavat oviaukossa tarkkailemassa ulkoilmaa turvallisesti sisältä. Vaikka Fanny rikkoo varmaankin kohta jonkin maailmanennätyksen vyötärönympärysmitassa, kaipaa se silti fyysistä liikuntaa. Tämä tarkoittaa sitä, että mikäli emme raahaudu niitä kolmea lenkkiä päivässä + heittele nameja pihalle omatoimisen touhun takaamiseksi, ei mama nuku yöllä. Se ei yksinkertaisesti ole väsynyt, ellei se liiku. Kaksi satunnaista päivää koiraa pumpulissa ("ei sun taltte lähteä muru jos sua väsyttää, jää sä tänne nukkumaan vaan vauvojen kanssa") pidettyäni totesin, että meillä ei nuku kukaan jos Fanny ei liiku. Raps raps raps laminaatilla koko yön.Kun on tukala olo, råtta auttaaSynnytyspesä on valmis!


Jos päivälenkit on tehty oppikirjan mukaan, rauhoittuu Fannykin yöpuulle kovan läähätyksen saattelemana. Paras asento on näköjään X-asento kylmällä lattialla, eipähän pennut sula ;)

Tuli tässä mieleeni, että en ole Herosta montaa sanaa kirjoittanut viimeaikoina. Syy on niinkin selvä kuin se, että Hero on niin helppo, sopeutuvainen ja kiltti, että se tulee menossa mukana ihan mukisematta. Suuria sanoja siitä ei tällä hetkellä ole ollut sanottavana, koska se poika vaan elelee tyytyväisenä, vaikka tyttöystävä paisuu kuin pullataikina ja helle kiusaa. Tai Heroa ei kiusaa, se poika painelee illalla lämpimään petiin nukkumaan ja nukkuu kuin tukki unia nähden. Jotta Hero nyt ei ihan sivuosaan jää niin sanottakoon, että sen suurin huolenaihe tänä kesänä ovat olleet naapurin lehmät. Niitä ei voi kytätä tarpeeksi, ties mitä jekkuja keksivät. Niin ja Hero on saanut uuden ystävän! Naapurin islanninhevonen ja Hero ovat tulleet aivan hassuiksi toisistaan. Jos issikka ulkoilee ja näkee meidän tulevan tietä pitkin, se tulee kovaa kyytiä aidalle vastaan. Ei se minusta välitä, vaan Herosta! Siinä ne nuuskuttelevat sitten toisiaan, Hero vähän pussailee ja hevonen puhaltelee. Jos tätä ei keskeytä, se vaan jatkuuuuuu ja jatkuuuuuuu.
Kissavahdit ohukainen ja paksukainen


Tänään on surullinen ja osin myös jännittävä päivä.. Fanny lähtee kasvattajalle suorittamaan synnytyksellisiä velvollisuuksiaan. Ikävä tulee olemaan kova.. Laskettu aika on 19.7, mutta Fannyn koosta päätelleen pennut voivat alkaa ilmoittelemaan itsestään jo ensi viikolla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti