maanantai 21. helmikuuta 2011

Hero & ensimmäiset tokotreenit

Eilen oli Heron ensimmäiset oikeat tokoilut ja hienosti meni :) Aiemmin Hämeenlinnassa ollut kurssi oli arkitottelevaisuutta, kun taas tämä kurssi taas tähtää alokasluokan liikkeiden opetteluun ja hallintaan. Kurssilla oli kymmenisen osallistujaa, joista paikanpäällä oli kahdeksan (?).

Aluksi Hero oli kiinnostunut toisista koirista niin paljon, että meinasi korvatkin hävitä kokonaan. Nopeasti päästiin kuitenkin työskentelyn makuun ja hienosti menikin! Hero jaksoi keskittyä upeasti, ja välillä pidettiin pieni leikki/riehumishetki, ettei menisi ihan pelkkään työntekoon koko tunti. Ensimmäisellä tunnilla kartoitettiin koirien ja ohjaajien osaamista, ja tasoeroja oli jonkin verran. Osa kurssilaisista oli aivan uusia tokon parissa, joten jatkossa varmaan treenaillaan erilaisissa ryhmissä.

Liikkeistä käytiin läpi perusasentoa, paikallaanmakuuta niille joilla perusasento on jo hallussa, sekä pieniä seuraamispätkiä. Herolla perusasento on aikalailla käpälässä, joten otettiin sitten paikallaanmakuuta ja seuraamista. Pari kertaa suoritettiin paikallaanmakuu myös käskytettynä, ja Hero meni jotenkin hämilleen vieressä seisovasta liikkenohjaajasta. Aluksi se kurkisteli ohjaajaa eikä suostunut menemään maahan. Maahan mentyään se lähtikin mukaani, vaikka paikallaanmakuu oli se pointti..Noh, kun ensimmäinen kerta kokeiltiin ja liikkenohjaaja todettiin vaarattomaksi, meni toinen käskytetty paikallaanmakuu jo hienosti :) Perusasennossa meillä on yksi pieni ongelma..Heron mielestä pyllyn voi hyvin nostaa lattiasta kun istuskelu riittää, eli se itse päättää perusasennossa olemisen jos aika käy turhan pitkäksi. Itse täytyy nyt skarpata, että en "unohda" Heroa perusasentoon, vaan otan lyhyempiä ja koko ajan kontaktissa pidettäviä pätkiä, ja muistan vapauttaa sen kun harjoitus on ohi.

Luoksepäästävyys meni hienosti, Hero ei riehunut vaan lähestyi ohjaajaa tyynenä, mutta ystävällisesti.
Kurssilla pyysin myös treenikaveri Jussia kurkistamaan hampaita, ja edelleen tuntui vieraan miehen kosketus olevan kamala mörkö Herolle. Muutamia lyhyitä toistoja tehtiin palkan kera, ja ensi kerralla taas uudestaan :)

Otin Heron kanssa myös muutaman luoksetulon, jotta sai ipana spurttailla kesken pikkutarkan treenin. Hero jaksaa keskittyä ihmeen hienosti niinkin nuoreksi koiraksi, ja osaa suurimman osan liikkeistä jo hyvin. Vaikka Hilla osaa kaikki liikkeet, tekee Hero paremmin liikkeet ne jotka se osaa. Hilla hosuu ja ennakoi, kun taas Hero jaksaa keskittyä paremmin ja hakee kontaktia aktiivisesti.

Innolla odotan ensi sunnuntaita! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti