tiistai 1. helmikuuta 2011

Pinna kireällä..Kennelyskä

No nyt alkaa jo huumorintaju loppua! Hero on ollut melko oireeton nyt muutaman päivän (pienen pientä köhää ja niiskutusta), ja ajattelin että pian päästään vihdoin nauttimaan kunnon lenkeistä metsään hienossa kevätsäässä. No eipä mikään tietenkään nyt niin helppoa ole..

Hilla alkoikin yskiä eilen iltapäivällä. Tismalleen meni saman kaavan mukaan kuin Herolla, eli aamulla kaikki oli hyvin, mutta töistä tullessa alkoi köhä. Ajattelin homman menevän sitä myöden samalla kaavalla kun Heron kanssa, joten toppasin koirat aivan yltiölämpimiin vaatteisiin ja vein rauhalliselle alta 30min kävelylle. Hilla olikin ihan pirtsakka illalla, hiukan köhi ja leikki puuhapallolla niin että listat kolisi talossa.

No se yö.. Mentiin nukkumaan kymmenen aikaan, ja noin klo 23 heräsin aivan kamalaan rohinaan ja yskään. Hillan tartunta olikin jo hiukan eri kaliiberia kuin Herolla, eli yskä oli todella paha (kova, kakova ja limaysköksiä) eikä hellittänyt yhtään. Joka hengenvedolla yski, ja usein sai yskäkohtauksen joka päättyi liman kakomiseen ja oksentamiseen.. Muutamaan otteeseen nousin Hillan kanssa ja juotin hiukan lämmintä vettä, jossa makuna jauhelihaa seassa. Seisaallaan ollessa tuntui saavan enemmän voimaa yskään, mutta eipä se tilannetta kyllä pahemmin helpottanut. Puoliltaöin soitin päivystävälle eläinlääkärille, koska yskä oli todella voimakasta, liman oksentaminen jatkuvaa ja välillä tuntui hengittämisenkin olevan hankalaa. Ohjeeksi höyryhengitystä, ei tarvitse tuoda paikan päälle.

Loppuyö menikin Hillan kakomista kuunnellen, ja kerran käytiin höyryhengitystä kokeilemassa kylpyhuoneessa. Auttoi ehkä ihan hiukan, mutta ei mitään maata mullistavaa vaikutusta. Istuttiin molemmat puoliunessa kylpyhuoneen lattialla veden valuessa kraanasta: Hilla apeana ja yskien, minä puoliunessa yöpaidassa Hillaa silitellen. Koiranomistajan onnea ;)

Kuumetta mittailin muutamaan otteeseen, lämpö pysyi alle 38,5c. Aamulla soitin eläinlääkärille ja hän määräsi yskänlääkettä apteekkin haettavaksi. Kävin töistä hakemassa lääkkeet ja tarkistamssa Hillan voinnin. Vointi oli hiukan parempi ja annoin aamupalan ja yskänlääkkeen ensimmäisen satsin. Nyt toivotaan parasta..! Hilla oli jo hiukan iloisemman oloinen, ja lämpö 38,3c. Eläinlääkärin mukaan he eivät oikein voi mitään tehdä niin kauan kuin koira syö ja juo, kuumetta ei ole eikä yleistila laske merkittävästi.

Lepoa, lepoa ja lepoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti