tiistai 26. lokakuuta 2010

Pipana-asiaa
Paljon on koirapiireissä kohistu kuivaruoista, niiden soveltuvuudesta ja soveltumattomuudesta, sekä kaikesta niihin liittyvästä.

Itse kun en alan asiantuntija ole, niin en sen syvällisemmin osaa aiheeseen perehtyä. Varmasti on optimaalisempiakin vaihtoehtoja ruokkia koira kuin kuivamuona, mutta esim. BARF vaatii perehtymistä ja tietämätön ruokkija voi saada vahinkoa aikaiseksi. Kiireiselle ihmiselle kuivamuona on helppo ja oikein valittuna myös turvallinen ja (uskallan jopa sanoa) hyvä vaihtoehto.
Se mitä sitten osaan sanoa on se, että omien koirieni turkin kunnon, kasvun, ruoan maistuvuuden, vireystilan ja suorituskyvyn perusteella voin olla tyytyväinen kuivaruokaan jota ne syövät.

Hillalle kokeilin aluksi Nutra Nuggetsia, joka ei sopinut lainkaan: Vatsa meni löysälle ja muutenkin koirasta näki ettei tämä sovi.

Tällä hetkellä Hilla syö Brit Caren ruokaa, ja se on nyt vuoden ruokinnan perusteella oikein hyväksi todettu. Brit Carehan on ns. "allergiaruokaa", eli ei sisällä vehnää, soijaa, nautaa tms.
Suositus siis Brit Carelle! Tässä vielä tuotetiedot ko. ruoasta : http://www.pfcfinland.com/britcare/koiranruoka-salmon.html
Tiivistetysti ko. ruoan arvoja: Proteiini 25%, Rasva 15%, Kosteus 10%, Kalsium 1,1%
Lyhyt tuotekuvaus:
"Tasapainoinen ja hyvin sulava superpremium -tason täysravinto, joka on kehitetty erityisesti allergisilleja herkkävatsaisille koirille. Antaa aikuisille koirille elinvoimaa ja hyvinvoivan turkin. Energian- ja proteiininlähteenä olevat lohi ja peruna sopivat herkimmillekin koirille."


Hero on vielä niin pieni, että ruoan vaikutuksia ei oikein voi kunnolla seurata. Poika kuitenkin kasvaa hienosti, ruoka maistuu hyvin ja vatsa toimii. Toistaiseksi siis suositus Hill's Science Plan Large Breed Puppy- ruoalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti