maanantai 29. marraskuuta 2010

No johan on pakkasta!

Aika katala temppu luontoäidiltä läväyttää plussakelien jälkeen -21'c..
Koirat eivät yhtään ehtineet tottua pakkaseen, ja sitten jo olikin -20. Mahtavuutta! Ei siinä mitään etteikö keskiosaa koirasta saisi topattua, mutta kun tassut ja korvatkin jäätyy. Juuri eilen oltiin koko perheen voimin hiekkakuopalla, ja:

a) Hilla ei suostunut liikkumaan, kun takatassut jäätyi. Se yritti jonkinlaista etutassuillaseisontaa - menestyksettä.

b) Heron miehinen varustus, tassut ja maha jäätyi ihan alkumetreillä. Lopulta sen takinhelmatkin oli lumipaakuissa, ja koira surkeana kieltäytyy kävelemästä.

Kymmenen minutin jälkeen siis kaksi koirannaamaa tuijottaa surkeana, että "Oikeesti, voidaanko jo mennä kotiin?!" No ei siinä mitään, hurtat autoon ja koko poppoo paksun täkin alle päiväunille :) Varmaan pitää jotakin tossuja alkaa katsella noille molemmille, kun eivät yhtään kerinneet tottua ilmojen viilenemiseen.. Kyllä ne topattuina saa pihalle hetkeksi leikkimään - ja iloisena leikkivätkin- mutta auta armias jos vauhti hidastuu tai ulkona olo venyy yli vartin..sitten alkaakin jo molemmat mystisesti ontumaan, tassuja nostellaan surkeana ja on aivan kaikinpuolin tosi kurjaa. Tilannetta varmaan kuvaa hyvin se, että riekkupetteri Hero lähtee karkuun kun huomaa, että alan kaivaa koiranvaatetta naulakosta esiin..

Ostin Herollekkin Hurtan manttelin...kokoa 70 =D! Se siis on isompi kuin Hillan vastaava, eli menee Herolle aikuisenakin. Se on kaiken lisäksi vielä punainen (mitä mun päässä liikkui?) ja siitä sain perheen miespuoleiselta jäseneltä pientä  palautetta.. Miksi halusin sen nyt - en tiedä. Hero nyt lainaa Hillan koon 65 fleecemanttelia, koska siitä saa naruja kiristämällä aika hyvän vaikka iso onkin. Suojaapahan mahaa.. Hilla taas käyttää Heron fleecemanttelia, joka on Hillallekkin hieman iso.. Herolle saapui nyt Lejerikiltä taas pari takkia, mutta eipä niistä näillä pakkasilla ole kovin suurta iloa. Hero myös ehti saada jossakin välissä hieman kylmää, ja yksi päivä menikin hieman köhien ja niiskuttaen. Onneksi päivän lepo ja extralämpimänä pitäminen auttoi, ja pieni nuhanenä lopetti niiskuttamisen :)

Toivotaan että pakkaset hellittää, ei tätä kylmyyttä jaksa kukaan.. Päiväkin alkaa kohta pidentyä ja kevät lähenee.. Tässä siis muutamia epätoivoisia rohkaisuja rhodeille...;)

Kyllä siellä Afrikassakin joskus varmaan on kylmä...

Ehkä?


ps: Jase: Thanks for the logo :)

2 kommenttia:

  1. Tossujen osto on kyllä meilläkin edessä, vaikka aikaisemmin ei ole ollut mitään ogelmaa mutta nyt koiruus kävelee lenkit kolmella jalalla:/ Onneksi tänään oli jo pakkanen laskenut sopivaksi=)

    VastaaPoista
  2. Joo meilläkin nautiskellaan lauhemmista säistä..Katsoo taas mikä tilanne kun pakkaset kovenee..toivottavasti ehtisi tassut hieman "parkkiintua" ennen seuraavaa jääkautta :)

    VastaaPoista