torstai 28. huhtikuuta 2011

Tokoa ja teiniangstia..


Perhoskoira?Hero 8,5kk
 
Aaarrrghhhh! Siinä olennainen. Ei vaineskaan, mutta kyllä hieman alkaa itse kullakin ajoittain keittämään, kun teinikoira pistää koko perheen välillä puremaan hammasta.. Varmaan eniten asiasta kärsii Hero, jolla varmaan on pää niin sekaisin kun olla ja voi. Mitään varsinaisia tuhoja tai törkeitä temppuja ei ole esiintynyt, pientä oven maistelua lukuunottamatta. Lähinnä on korvat kateissa, ja jos ne sattumoisin löytyykin, niin sitten käskyä vastaan kapinoidaan minkä keritään. Esimerkiksi eilinen iltapissatus pihalla päättyi siihen, että "tänne" käsky kaikui kuuroille korville, kunnes Hero huomasi minun tulevan kohti: Pylly pystyssä muka leikkiä haastaen lähti nuori herra karkuun minkä kintuistaan pääsi, ja saman teki toistamiseen. Jätin egoilijan sitten pihalle keskenään riehumaan, ja jo tuli nopsaan koira ovelle kun huomasi olevansa yksin.

Lauantaina oli taas Krista Karhun&Mika Jalosen tokopäivä. Oli aivan mahtava ilma, ja oltiinkin koko päivä ulkona kentällä treenaamassa. Tuloksena palanut naama, ja hyvä mieli :) Heron kanssa tehtiin 1,5h aktiivisesti hommia, josta tosin suurin osa oli remmikävelyn treenaamista. Hero osaa toki kävellä hihnassa, mutta nyt keskityttiin siihen, että koira todella ei tule ohjaajan ohi, vaan pysyy hivenen takana + kävelee rauhallisesti + rentoutuu vouhkaamisen ja ihmisten ja muiden koirien ihmettelyn sijaan. Lopulta Hero meni todella upeasti, ja emäntä sai kotiläksyksi jatkaa harjoittelua. Tutuksi tuli myös "remmisääntö", eli edelliseen kävelyyn lisänä se, että jos koira pyrkii:
  • Ohi sinusta: Kaarra kävellen oikealle, joten koira jää automaattisesti taaksesi. Aina kun koira yrittää vouhkata johonkin, älä nyi vastaan vaan kävele vain loivassa kaaressa oikeaan, jolloin koiran on pakko seurata takana. Jos olette pysähdyksissä ja koira remmi kireällä tavoittelee jotakin (haistelu, ihmisen/koiran moikkaaminen), niin älä nyi takaisin, vaan seiso tyynenä ja anna koiran tajuta, että olo on mukavampi remmi löysällä. Kaikissa harjoituksissa oli tavoite se, että koira kulkee remmi löysänä, saa haistella, mutta "vauhdissa" ja tajuaa itse oman toimintansa seurauksen: Kun remmi kiristyy, tuntuu ikävältä-> tulen omistajan luo. Kävelyssä tavoite oli rento koira, joka huomaa mukavimman paikan olevan hieman takavasemmalla, remmi löysänä.
  • Kuten yllä tulkin, niin kun koira pyrkii jonkin luo remmi kireällä, niin älä nyi vastaan. Pidä remmi halutun pituisena, ja ole itse tyynenä paikallaan. Koira tajuaa, ettei tällä toiminnalla pääse mihinkään ja antaa itse lopulta myöden -> kehu. Teimme esimerkiksi harjoituksen, jossa kouluttaja piti koiraa ja omistaja oli kauempana. Ohjaaja lähti koiran kanssa tulemaan omistajaa kohti, ja aina kaarros jos koira pyrki ohjaajan ohi. (Tähän meni Heron kohdalla todella kauan, ja moooonta kaarrosta). Lopulta kun ohjaaja pääsi ihan minun luokseni Heron kanssa, ja Hero tietenkin remmi kireällä yritti tulla luokseni, niin ohjaaja piti vain tyynesti remmiä ja seisoi paikallaan. Kun Hero antoi myöden ja tuli ohjaajaa lähemmäksi, sain minäkin tulla lähemmäksi. Tätä jatkettiin kunnes Hero malttoi tyynenä nykimättä odottaa, että pääsee emännän rapsutettavaksi:
Tokopäivä oli todella hyödyllinen, ja Hillankin kanssa otettiin pientä treeniä. Hilla vaan tuntui olevan hieman "keksisormi pystyssä" taas treeneissä, joten otettiin vain pieniä harjoituksia. Oli taas liikkeet niin kaukana oikeista, ja asenne koiralla vähän hakusessa, että ei otettu kovinkaan pitää sessiota. Heron kanssa otettiin myös rauhoittumisharjoituksia (esin riehutaan ja sitten rauhoitutaan) + muutama vauhtiluoksetulo.

Eilen oltiin Tampreella Heron kanssa mätsäreissä hakemassa viime hetken treeniä isoja näyttelyitä ajatellen. Mätsäri alkoi vasta 18:00 ja matkaakin oli tunti suuntaansa, joten aika väsynyt emäntä oli kyllä esittämässä koiraa. Hero käyttäytyi upeasti, sai punaisen nauhan ja kaikkiin arvostelukohtiin "erinomainen". Tuomari kehui lihaksistoa ja käyttäytymistä ("Tämä on jo niin varmaa esiintymistä, että ei voi muuta sanoa kun hyvä!") Tämä riitti meille, ja lähdettiin kotia kohti arvostelun jälkeen. Saipa emäntä hieman mielenrauhaa KV:ta ajatellen, kun sai pienen näyttelytreenin tähän väliin :) Olisi ollut toki mukavaa jäädä vielä mittelemään sijoituksista, mutta väsy painoi ja kovasti haluttu käsittelyharjoitus saatiin kuitenkin.

Heron kutinat on jatkunut Eukanubaan vaihtamisesta huolimatta, joten nyt vaihtui taas. Tällä kertaa vehnättömään Roburiin, joten kokeillaan nyt tätä :) Täytyy ostaa myös öljyä, se kun saattaa helpottaa myös kutinaa. Kaikki kokeilut ovat kestäneet sen 15kg säkin, joten kovin nopeista liikkeistä ei voida puhua. Pidetään peukut pystyssä Roburin puolesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti