tiistai 1. lokakuuta 2013

Valon pilkahduksia

Minä otin Numan sairastumisen raskaasti, todella todella raskaasti. Nyt alkaa kuitenkin tilanne näyttämään siltä, että uskallan kirjoittaa päivityksen hieman valoisammalla mielellä.

Laajentuman jälkeen Numa söi sunnuntaihin ainoastaa Royal Caninin Gastro Intestinal märkäruokaa, ja eilisestä eteenpäin myös saman sarjan nappulaa. Koska kyseessä on kuitenkin kasvava, energinen ja liikkuvainen pentu, täytyy energian saanti turvata, vaikka annoskoko ei voi olla suuri. Tässäpä sitä on päänvaivaa. Käytännössä työpäivien haitatessa ruokintaa toteutuu seuraava ateriarytmi: 6:30, 15:30, 17:30, 19 ja 22. Illasta olen jakanut aterian tarkoituksella moneen osaan, jotta saan tarpeellisen määrän ruokaa pentuun ilman mahdottomaksi venyviä annoskokoja. Jos tämä päivä menee nappularuokinnalla hyvin, saa Numa huomisesta alkaen myös kongin aamulla, jotta ruokaa saa sieltä tongittua pidempään.

Lääkityksiäkin menee ihan mukavasti: tuntia ennen ruokaa (kolmesti päivässä) Antepsin vatsansuojalääke, puolta tuntia ennen ruokaa Primperan (kaksi kertaa päivässä) pahoinvointia ehkäisemään ja ruoan jälkeen antibiootti. Primperanin hain eilen avuksi, koska syystä tai toisesta Numa oksensi öisin. Miksi öisin, sitä ei tarina kerro. Viime yö oli lääkkeen ansiosta ensimmäinen purjovapaa yö, luojan kiitos.

Minäkö pipi?


Pentu on energinen, iloinen riehuu kuin viimeistä päivää :-)

Nyt kaikki sormet ja varpaat ristiin, että tämä alkaa tästä lutviutumaan eikä uusia takapakkeja tule! Toivotaan, että tämä oli yksittäinen erittäin paska tuuri, eikä mikään jatkuva vaiva.

Pliiiiiiiis

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä kovasti pennun kanssa ja toivottavasti oli vaan huonoa tuuria! Olen muuten monetkerrat miettinyt että onhan ne pentujen syömät nappula annokset melko valtavia vaikka kolmeen osaan jakaisikin. Kuitenkaan pennun vatsalaukku ei ole mitenkään suuri. Tsemppiä kuitenkin kovasti teille ja onnea ihanasta pennusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Samaa itse puntaroin, kun katselin niitä turvotettuja määriä... Pikkupikkunappulaa kun turvottaa, niin desistä tuleekin ainakin tupla, ellei triplamäärä. Ja niitä desejä pitäisi tuonkin kokoisen naperon vetää kuusi päivässä = AINAKIN 12dl turvotettuna :0 Eli jatkamme pienillä annoksilla..

   Poista
  2. Joo ne on hurjia määriä! Itse ajattelin tulevan pennun kohdalla jakaa ainakin neljään annokseen :) parempi olla vaikka vähän liiankin varovainen..

   Poista