tiistai 19. toukokuuta 2009

Action Action!

Hillalla on ollut oikein toiminnantäyteinen alkuviikko, kun maanantaina tottisteltiin toista kertaa ja tänään oltiin tunnin lenkillä Heidin ja Amerikanakita Kuman kanssa! Hillakin saa enemmän menoa ja meininkiä nyt kun olen viikon lomalla, tekee varmasti hyvää molemmille :)


Maanantain tottiksesta sen verran, että no johan oli ;) Hilla käyttäytyi hieman paremmin kun viimeksi, mutta silti meno oli aika villiä... Lihapullaa kuunneltiin aina ajoittain hienosti, mutta muiden koirien aiheuttama hälinä ja hajut sai pienen pään ihan pyörälle. Hilla oli ihan suunnattoman kiinnostunut muista koirista, ja se kyllä tuntui tunnin jälkeen minulla särkevänä kätenä kun oli remmi kirenä koko tunnin miltei.. Kuitenkin jotain osattiinkin, ja Hilla jopa kuunteli hienosti kun malttoi muulta ärsykkeeltä. Loppuhuipennukseksi teoriaa kuunnellessa Hilla ja toinen tyttökoira päättivät pistää tappelun pystyyn, ja eikun makaamaan miltei koiran päälle, että sai sen pysymään aloillaan. Onneksi eivät yltäneet toisiinsa! Mukava tapa lopettaa tunti ;) Hilla unohti kuitenkin moisen välikohtauksen nopeasti, ja lelu oli kaveri heti rähinän jälkeen.

Tämänpäiväinen metsälenkki suuntasi Lammin maisemiin, ja siellä tehtiin sellainen tunnin pyrähdys Kuman ja Heidin kanssa. Aluksi Hilla pelkäsi Kumaa, ja molemmat aloitti tutustumisen rähinällä. Kuitenkin kun koirat pääsivät irti, oli tilanne jo parempi. Aluksi Hilla reagoi Kuman leikkiinhaastamisiin ja kohtitulemisiin vingahtelemalla kuuluvasti ja selvästi osoitti pelkäävänsä tummanpuhuvaa urosta. Annettiin lenkin kuitenkin jatkua, koska Hilla ei kuitenkaan ihan kauhuissaan ollut, ja se oli Kumasta selvästi kuitenkin kiinnostunut ja juoksi sen perässä. Alkuun Hilla oli aika varautunut, ja väisti Kumaa aina kun se haastoi leikkiin.

Loppulenkistä kaverukset tulivat jo tosi hyvin juttuun, ja Hilla hoksasi oman valttikorttinsa: Rhodesiankoira on nopeampi kuin Amerikanakita ;) Sitten mentiin korvat hulmuten tuhatta ja sataa peräkanaa, ja hauskaa näytti olevan! :) Toki sitten Kuman perässä piti mennä niihin ihaniin, liejuisiin ja haiseviin ojiin, ja kotona tämä uimamaisteri pääsikin suihkuun karistamaan ojan viehkoa hajua.

Kynsienleikkuuta treenataan ahkerasti, aina yksi kynsi kerrallaan :) Hilla ei anna / malta olla paikallaan kun kynsiä pitäisi leikata. Ollaan harjoiteltu niin, että kun Hilla on sohvalla aloillaan, otan tassusta varman otteen ja leikkaan nopeasti ihan pienenpienen palasen kynnen kärjestä. Tämän jälkeen mahtavasti kehuja, ja annetaan olla taas seuraavaan päivään. Nyt ollaan jo edistytty, ja saan jopa rauhassa leikata KAKSI kynttä kerrallaan! Baby steps ;)...

Nyt taas on emäntä ja koira aivan puhki ja ruokittukkin. Sohva kutsuu! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti