keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Hilla testaa: Canny Collar-panta

Testauksessa oli tuote Canny Collar, eli panta jonka pitäisi hillitä vetämistä. Pannasta menee lenksu myös nenän yli, eli paine kohdistuu sinne, eikä niinkään kaulaan. Siteeraus pannan selostuksesta: "Kun koirasi vetää hihnassa, Canny Collarin kuonon yli tuleva hihna aiheuttaa paineen koiran kuonon päälle. Heti kun koira lopettaa vetämisen, paine lakkaa. "

Hillan mielestä tälläinen julkea vetämisen estäminen oli aluksi inhottavaa, mutta se kyllä tottui nopeasti pantaan. Vetäminen rauhoittui huomattavasti, ja lenkki menikin mukavammin kuin yleensä. Kuitenkin tämä puupää intoontui aika-ajoin vetämään myös Canny Collarin kanssa, mutta hallinta on helpompaa ja Hilla antaa heti myöden, jos itse aiheutan pientä painetta remmin toisessa päässä. Panta jää ehdottomasti jatkokokeiluun! Tunnustettakoon, että kun panta Hillan mukana meille tuli, mietin monta päivää että miten ihmeessä tuo härveli koiraan asennetaan..Mentiin sitten nöyränä M&M:n Liisalta kysymään neuvoa, ja Liisa ystävällisesti opasti meidät kuonopannan saloihin ;)

Super juttu verrattuna muihin aikoinaan kokeilemiini kuonopantoihin on se, että CC:n saa yhdellä kädenliikkeellä "muunnettua" ihan tavalliseksi pannaksi, eli kun nenälenksun heittää kuonon päältä pois, kiristyy se takaa ja voit käyttää pantaa ihan normaalina kaulapantana. Muihin kuonopantoihin verrattuna etuna on ehdottomasti myös se, että CC:ssä on erillinen kaulapantaosa, eli koira ei pääse karkaamaan vaikka nenälenksu valahtaisikin kuonon päältä pois.

Oltiin siis pantaa testailemassa tunnin lenkillä, ja toki Hilbero sai olla myös ilman inhoittavaa nenäosaa vapaana jonkin aikaa. Hilla ei kuitenkaan yrittänyt tassulla raapia pantaa kuonolta pois, eli ei se kamalasti häirinnyt.

Minä suosittelen! (Hillasta en ole niin varma...) Ohessa kuva Hillasta, jolla ilmeisesti on iso sana sanottava pannasta (?) ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti