perjantai 8. toukokuuta 2009

Hilla & Miehet


Siis ihmismiehet.

Pentuna Hillaa pelotteli entisen kodin naapuri, ja tästä on jäänyt päälle pelko miehiä kohtaan.
Tai ei varsinainen pelko, mutta arkuus ja epäluuloisuus. Ulkona ei-kenenkään-reviirillä tapaamiaan miehiä Hilla saattaa mennä haistelemaa, mutta se väistää heti jos mies yrittää koskea sitä.


Meille kotiin tulevia vieraita miehiä Hilla tervehtii murinalla ja haukunnalla. Kun sen antaa hetkisen tutustua ja haistella ja se näkee, että me emme tulokkaasta ole moksiskaan, niin Hilla rauhoittuu ja antaa asian olla. Jos mies istuu alas,niin saattaa Hilla tulla jopa tuttavuutta tekemään hetken päästä. Ja jos tulokkaalla on nakkeja, on ystävyys sinetöity.
Kotonakaan Hilla ei ole aggressiivinen, mutta tekee miehelle selväksi, että älä tule lähemmäs tai koske, ennenkuin ollaan tuttuja.

Haluaisimme kovasti eroon tästä pelosta, ja siksi täytyy kaikkia miesvieraita joita Hilla ei tunne, pyytää tulemaan varovasti sisään, kyykistymään kylki koiraan päin ja lahjomaan ruoalla :)
Jos jollakin on lisää vinkkejä asian suhteen, niin laittakaahan tulemaan!
Nyt yritetään näin, että se saisi mahdollisimman paljon positiivisia kokemuksia miehistä, ja tällä saataisiin pelkoa pois. Varmaan ongelma kärjistyy vielä uudessa ympäristössä, joten aikakin voi auttaa. Ja miksei kyseessä voi olla murkun mörkövaihettakin, mutta tavasta haluaisimme mahdollisimman pian eroon.

Eli tiedoksi kaikille miesvieraille:
Varustaudu herkuilla! Anna koiran haistella rauhassa, ja ole itse kyykyssä. Älä tuijota koiraa, äläkä heti koske sen päähän tai rintaan. Kun tilanne ok, ole vielä rauhassa jonkin aikaa, että koira rauhoittuuu.


Kun sinunkaupat on tehty, ei ole enää ongelmia! Tässä vielä kuva hurjasta pedosta lieventämään pelkoa ;)!

Ehkä saat pitää henkesi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti